Mediatheek

Mediatheek

 • How does the ArenA innovate?

  Read the Dutch version here, Lees de Nederlandse versie hier.

  On February 8th there was a special event with the theme Amazing Arena. The Amsterdam ArenA and various partners share how they innovate the core services of the ArenA. The meeting was the third edition of Powering the Future - The Network Sessions, an cooperation of iMMovator and Amsterdam Innovation Arena.

 • Cybersecurity case studies from TNO, KPN, KPMG and Honeywell

  IMMovator and Amsterdam Innovation Arena organised the second edition of Powering The Future - The Network Sessions in the Amsterdam ArenA on 15 January. The theme of this edition was cybersecurity. What kind of cyberattacks are currently being developed? And how to combat and prevent a cyberattack? TNO, KPN, KPMG and Honeywell experts provided high-profile examples of best practice.

 • Nieuwe platformen in de muziekindustrie: bedreiging of uitdaging?

  Online muziekstreaming is de nieuwe norm; Spotify is massaal door het Nederlands publiek omarmd. Hoe gaat de muziekindustrie om met de bestaande en steeds weer nieuwe platforms, zoals Twitch, musically of lively? En waarom zou je geen eigen platform beginnen, zoals MeloMe voor de niche van klassieke muziek? Over deze laatste ontwikkelingen vertelden sprekers op het Cross Media Café Muziek en Innovatie op 12 december in Beeld en Geluid. De moderator was Monique van Dusseldorp.

 • Innovaties in de muziekindustrie

  Nieuwe platforms en digitale innovaties vormden lange tijd vooral een bedreiging voor de muziekindustrie, maar tegenwoordig bieden ze ook uitdagende kansen. Zo kan een gezichtsanalyse ervoor zorgen dat jij bepaalde muziek aangeraden krijgt, een algoritme de nieuwe hits voorspellen, is er een nieuwe plugin om muziek te maken op de markt en blijkt dat ook steeds meer jongeren van 16 tot 25 jaar stemmen op de top2000. Over deze laatste ontwikkelingen vertelden sprekers op het Cross Media Café Muziek en Innovatie op 12 december in Beeld en Geluid.

 • Technology Update: The Future of Broadcasting according to EBU

  IMMovator organiseerde op 7 september een Technology Update met Egon Verharen. Egon presenteerde de strategische technische vraagstukken waar de Europese TV industrie mee worstelt en wat de EBU daaraan doet in haar technisch programma. 

 • Verslag Cross Media Café Wat doet de jeugd (deel 2)

  Nieuwe kanalen bieden nieuwe mogelijkheden om de jongere te bereiken. In het tweede deel van het Cross Media Café wordt de zaal bijgepraat over zelf GIFjes maken, Twitch en Fantube. Plus aandacht voor kracht en valkuilen van het online mediagebruik.

 • Verslag Cross Media Café Wat doet de jeugd

  Jongeren van 13 tot 19 jaar kijken nauwelijks lineaire televisie, lezen geen kranten en vinden Facebook vooral een fantastisch medium voor hun ouders. Welke media gebruiken ze wél? Dat er voldoende kansen zijn om deze generatie te bereiken werd duidelijk tijdens het Cross Media Café Wat doet de jeugd op 31 oktober jl in Beeld en Geluid. Moderator: Monique van Dusseldorp.

 • Powering the Future: Hoe zorg je voor een bijzondere event experience?

  Maandag 25 september vond de eerste editie plaats van Powering The Future – The Network Sessions in de Amsterdam ArenA.
  Tijdens deze bijeenkomst draaide het om de vraag: Hoe zorg je voor een bijzondere experience? Aan de hand van een aantal interviews met o.a. Mojo en Sensation werden verschillende aspecten van event engineering en experience besproken.

 • Data in opkomst op de IBC

  Wat is er op de IBC allemaal te zien op het gebied van data? Erik van Heeswijk (Cleverlions) nam een groep mediaprofessionals mee over de beursvloer in de Data4Media Tour. Je ziet data steeds meer naar voren komen bij de verschillende stands. Maar data transformeert de industrie en de impact ervan zal de komende jaren alleen nog maar toenemen.

Pagina's